torek, 26. avgust 2008

Rally Ajdovščina





2. mesto na rallyu v Ajdovščini

Predzadnjo preizkušnjo slovenskega državnega prvenstva v rallyu, sta Andrej Mrak in David Vončina zaključila na 2. mestu v pokalu Yugo, s čimer sta si rally pred konecem sezone že zagotovila uvrstitev med prvo trojico.

Rally v Ajdovščini, z le 73 km hitrostnih preizkušenj drugi najkrajši v letošnji sezoni, se je začel s kratko hitrostno preizkušnjo v središču mesta, na kateri sta Idrijca pred večtisočglavo množico obiskovalcev postavila 6. čas v pokalu Yugo.

Po nekoliko slabšem začetku, ki je bil vsaj deloma posledica nervoze pred bržkone odločilnim rallyem sezone, sta se Andrej in David v nedeljo zbrala in se po seriji odličnih časov prebila na 2. mesto v pokalu Yugo, ki sta ga uspešno obranila vse do ciljne rampe na glavnem ajdovskem trgu.

„Z nastopom smo kar zadovoljni. Ni nam uspelo privoziti prve zmage, smo pa si zagotovili najmanj tretje mesto v skupnem seštevku,“ ni skrival zadovoljstva Andrej Mrak, ki je blestel predvsem na hitrostni preizkušnji Col, katero sta skupaj s sovoznikom Davidom Vončino dobila kar trikrat. 32-letni Idrijec je svoj nastop videl takole: „Nastopila sva dokaj sproščeno, čeprav je bilo pred startom čutiti malo nervoze. Tempo sva stopnjevala in prav v zadnjem krogu sva si priborila drugo mesto. Vseskozi sva bila napet boj z številno konkurenco, saj je bilo nas kar nekaj, kateri smo imeli zelo podobne čase.“

„V naslednjih dneh pa bodo stekle priprave na rally Postojna, saj nam je pot do naslova prvaka še vedno odprta.“

Obvestilo za javnost

Foto: Maja Hribar;Mirko Mažgon




Ni komentarjev: