torek, 14. oktober 2008

Obvestilo za javnost:Rally Postojnska jama-Idrija


Obvestilo za javnost 27/2008

Mrak in Vončina prvaka v pokalu Yugo
Rally Postojnska jama – Idrija se je za posadko Andrej Mrak – David Vončina razpletel sanjsko, saj si je z zmago privozila naslov prvakov v pokalu Yugo.
S 5. postojnskim rallyem, ki je v okolici Postojne in Idrije potekal minuli konec tedna, je padel zastor na slovensko državno prvenstvo v rallyu. To se je odlično končalo tudi za Idrijca Andreja Mraka in Davida Vončino, ki sta zelo zahteven rally, s skoraj 200 km hitrostnih preizkušenj, ki je potekal v lepem vremenu in pred številnimi gledalci, odpeljala odlično in se kljub manjšim tehničnim težavam veselila prve skupne zmage, ki jima je prinesla prvi velik uspeh – naslov prvakov v pokalu Yugo.
Dolga in težka sezona, ki se je začela meseca aprila z rallyem Lavanttal, končala pa z rallyem Postojna, se je za Andreja in Davida dobro končala tudi v diviziji 1, kjer sta po odpeljanih 6-ih rallyih, sezono končala na skupnem 3. mestu. Z doseženim je posadka Cerkno racinga dosegla in presegla zastavljene cilje za letošnjo sezono.
„Zadnji rally se je končal nad pričakovanji. Dočakali smo tako želeno prvo zmago. Dirko smo štartali na polno in si tako pridobili kar lepo prednost pred konkurenti. Približno na polovici ralija, so se pojavili prvi znaki utrujenost pri sklopki. Tako sem moral nadaljevati nekoliko bolj pazljivo, kar se je poznalo tudi na doseženih časih. A prednost, ki sem jo imel je zadostovala, da sva se na ciljno rampo pripeljala kot zmagovalca. Ob tej priliki bi se zahvali celotni ekipi in sponzorjem, kateri so mi stali ob strani skozi celo sezono,” je po rallyu povedal 32-letni Andrej.

Obvestilo za javnost

2 komentarja:

Maja pravi ...

Jeeeeeee, čestitke :))))))

David pravi ...

prov jeeee za mana šele zdej prihaja:)